Analiza tehnica Berkshire Hathaway - 12.10.2021

publicat in 12/10/2021 20:53

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Berkshire Hathaway (BRK) este una dintre cele mai mari companii de tip 'holding' listate pe piata din America. Aceasta este detinuta de celebrul miliardar Warren Buffet, care prin compania sa a reusit sa aduca randamente foarte bune investitorilor pe termen lung si a batut indicele S&P500 aproape in fiecare an. Insa haideti sa vedem cum vor evolua actiunile companiei pe termen scurt sau mediu. Dupa cum se poate observa, trendul ascendent puternic al pretului a fost intrerupt, iar acesta a intrat intr-un lateral. Nivelul de rezistenta se afla la aproximativ 293$/actiune, iar nivelul de suport la 273$/actiune. In lunile august si septembrie, actiunile au avut o scadere de la nivelul de rezistenta, pana la nivelul de suport (canalul portocaliu), apoi au avut parte de un impuls. In momentul de fata, are loc o mica corectie a impulsului, dar asta nu inseamna ca cresterea s-a incheiat. Pretul se afla intre mediile mobile pentru 100 si 200 de zile, ceea ce inseamna ca trendul principal este neutru, asa ca probabil nu vom vedea o iesire din acest lateral prea curand.

Deasemenea, linia DI- (linia galbena) a indicatorului Directional Movement este pe cale sa se intersecteze cu linia DI+ (linia albastra). Daca aceasta miscare se produce, corectia va continua. Totusi, indicatorul Relative Strenght Index isi mentine trendul ascendent, iar valoarea sa sugereaza faptul ca mai este loc de crestere pentru actiunile companiei. Asadar, consider ca sunt 2 scenarii posibile pentru pretul actiunilor Berkshire Hathaway: corectia ar putea continua pana cand pretul va atinge din nou nivelul de suport al canalului lateral (aceasta zona ar fi foarte buna pentru cumparare, daca pretul va face o respingere la acel nivel si va incepe din nou sa creasca) sau corectia ar putea lua sfarsit in cazul in care actiunile trec deasupra mediei mobile pentru 100 de zile, astfel impulsul mentionat anterior dezvoltandu-se printr-o crestere (probabil pana la nivelul de rezistenta). Totusi, este important de retinut faptul ca firma Berkshire Hathaway este una in care investitorii investesc pe termen lung sau foarte lung (investitie de tip 'buy and hold'), asa ca orice pierdere pe termen scurt sau mediu are sansa de a se transforma in profit in viitor.



Investitor din Slobozia , Ialomita

""

(3 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
526 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Titluri de participare

Titluri de participare – Unitati de fond sau actiuni emise de organisme de plasament colectiv, in functie de modul de constituire al acestora.

Vezi toți termenii



Holisun
Cursul BNR pentru data 28/03/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.973 RON +0.04 %
1 USD 4.6085 RON +0.42 %
1 GBP 5.8167 RON +0.35 %
1 CHF 5.0914 RON +0.47 %
1 CAD 3.3896 RON +0.39 %
1 AUD 2.9924 RON -0.09 %
1 NOK 0.4255 RON -0.12 %


Statistici site
Total membri 1453
Activi azi 3
Membri online 0