Acţiunile Nike se prăbuşesc cu 20% după ce compania a avertizat că vânzările vor scădea în acest an din cauza slăbiciunii continue a pieţei din China

publicat in 29/06/2024 01:54

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Acţiunile Nike au scăzut abrupt vineri în contextul în care cel mai mare producător de îmbrăcăminte sport din lume în funcţie de venituri a avertizat că vânzările vor scădea în acest an. Astfel acţiunile NKE se tranzacţionează la 76 de dolari pe unitate, echivalentul unei capitalizări de 115 mld. dolari. De la începutul anului acţiunile au pierdut 29%.

Compania a raportat joi vânzări trimestriale mai slabe pentru anul fiscal încheiat la 31 mai 2024 decât se aştepta şi şi-a redus perspectivele pentru anul următor, estimând că veniturile vor scădea cu un procent de o singură cifră, pe fondul unei încetiniri a cererii.

Matthew Friend, directorul financiar al Nike, a declarat că rezultatele celui de-al patrulea trimestru au "evidenţiat provocările" care l-au determinat să îşi actualizeze perspectivele pentru întregul an. Compania a luat măsuri "agresive" pentru a reorganiza inventarul în magazinele deţinute de Nike şi în canalul său digital, a spus el, după ce a observat o încetinire a cererii pentru produsele de lifestyle.

Veniturile pentru segmentul Nike direct-to-consumer au scăzut cu 8% în cele trei luni încheiate în mai, la 5,1 miliarde de dolari, în timp ce veniturile totale au scăzut cu 2%, la 12,6 miliarde de dolari.

Nike a petrecut cea mai mare parte a anului executând o schimbare de strategie şi un plan de economisire a costurilor de 2 miliarde de dolari articulat în decembrie, când a suferit, de asemenea, o scădere abruptă a acţiunilor după ce a avertizat cu privire la încetinirea cererii consumatorilor.

Conducerea a informat că Nike se confruntă cu provocări semnificative în anul fiscal 2025 din cauza condiţiilor macroeconomice nefavorabile şi a slăbiciunii continue a pieţei din China. În prezent, compania preconizează că vânzările în anul fiscal 2025 vor scădea cu câteva procente în S1. În pofida acestor provocări, se aşteaptă ca marja brută în anul fiscal 2025 să crească cu 10-30 puncte de bază. Conducerea se aşteaptă la o scădere a veniturilor de 10% în Q1, ajustând marja brută pentru a îndeplini aşteptările pentru întregul an, notează XTB.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.


Cuvinte cheie: nike, china, sport, imbracaminte sport, nke,


Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
82 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Externalizare

Externalizare Un contract de orice tip incheiat intre firma de investitii si un furnizor de servicii prin care acel furnizor de servicii desfasoara un serviciu sau o activitate care, daca n-ar fi fost externalizat(a) ar fi fost efectuat(a) de firma de investitii.

Vezi toți termeniiXTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 22/07/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9716 RON +0.01 %
1 USD 4.5645 RON -0.05 %
1 GBP 5.9007 RON +0.06 %
1 CHF 5.1405 RON +0.06 %
1 CAD 3.3209 RON -0.26 %
1 AUD 3.0415 RON -0.47 %
1 NOK 0.4174 RON -0.60 %


Statistici site
Total membri 1472
Activi azi 1
Membri online 0