Acțiunile companiei Purcari continuă corecția

publicat in 27/10/2020 22:34

Companii discutate: WINE

5 aprecieri nete


În urma corecției care a avut loc în perioada de lockdown a României, acțiunile companiei WINE (PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED) au început un trend puternic ascendent. Creșterea a fost de aproximativ 40%.

Față de maximul atins în data de 03.39.2020, de 24.16 lei, acțiunile companiei au suferit o corecție de aproximativ 11%.

Acțiunile Purcari au corectat până în zona de suport de la 21.58 lei, care coincide cu retragerea Fibonacci de la 50%, formând un trend de corecție.

Calculat la prețul de 21.8 lei, Purcari se află printre companiile ieftine, atât de la BVB, cât și din Europa. Indicatorul PER fiind calculat la 11.25, P/S la 2.23, iar P/BV la 2.2. Dacă analizăm companiile concurente din Europa, Purcari stă foarte bine. Media indicatorului PER a companiilor concurente este 18, P/BV se situează la 0.98, iar P/S la 0.77.

În ultimele 90 de zile, variația prețului acțiunilor a fost de aproximativ -1.3%. Ceea ce denotă că nu este o companie cu multă lichiditate pe Bursa de Valori București.

În primul semestru al anului 2020, cifra de afaceri a companiei Purcari a scăzut cu aproximativ 3% față de primul semestru al anului 2019.

În primul semestru din 2020, profitul net al companiei Purcari a scăzut cu aproximativ 9% față de primul semestru al anului 2019.

În trimestrul al doilea 2020, cifra de afaceri realizată de către compania Purcari a fost mai mică cu aproximativ 17% față de cea obținută în primul trimestru din 2020. În trimestrul al doilea 2020, profitul net a scăzut cu aproximativ 6% față de primul trimestru din 2020 și cu 11% față de trimestrul al doilea din 2019. 

În trimestrul al doilea din 2020, profitul operațional a scăzut cu aproximativ 44% față de primul trimestru al 2020 și cu 41% față de trimestrul al doilea din 2019. 

Marja operațională a companiei Purcari este 26% iar marja netă, aproximativ 18%.

Pe grafic se poate observa faptul că acțiunile companiei Purcari se tranzacționează deasupra zonei de suport format la 21.58 lei. Acesta fiind un suport destul de important. În trecut acțiunile Purcari s-au mai aflat în această zonă de suport, respingând de fiecare dată o eventuală corecție. După câteva zile de scăderi, ieri a fost o zi verde pentru acțiunile Purcari, însă astăzi au revenit pe corecție, ceea ce mă duce cu gândul la faptul că vânzătorii nu au terminat.

Trendul format este unul descendent, pe termen scurt mă aștept la o testare mai serioasă a suportului format la Fibonacci de 50% și la străpungere a acestuia. Mediile mobile prezente pe grafic indică continuarea trendului descendent.

Chiar dacă indicatorul Stochastic arată o posibilă revenire a prețului acțiunilor Purcari, ceilalți indicatori, MACD și RSI, arată tot o continuare a trendului descendent. În acest sens nu m-aș grăbi să intru la cumpărare. Aș mai aștepta puțin, să văd dacă prețul se va stabiliza peste valoarea de 21.5 lei.

În scenariul în care zona de suport de la 21.5 va rezista, prețul acțiunilor ar putea începe un nou trend ascendent spre zona de rezistență de la 22.6 lei. În situația în care suportul de la 21.58 va ceda, mă aștept la o corecție și la un preț țintă de 20 de lei.  

Faptul că Purcari este lider în segmentul de vinuri premium din România, o constituie un avantaj, cota de piață fiind aproximativ 25%. Compania livrează băuturi alcoolice în peste 30 de țări. Pe parcursul anului 2019, Purcari și-a crescut cifra de afaceri pe toate segmentele. Ce mă îngrijorează însă, este faptul că anul acesta, din cauza secetei recolta este mult mai slabă decât în anii anteriori. Recolta din acest an se situează aproape la cel mai scăzut nivel din ultimii ani. Ceea ce va duce la diminuarea profitului companiei.

La sfârșitul primului semestru din 2020, compania avea în conturi la bănci aproximativ 15.9 mil lei. Având în vedere că pandemia s-ar putea să continue, cei din conducerea Purcari văd în asta o înrăutățire a cifrei de afaceri și a fluxului de numerar.

Pe data de 16.11.2020, Purcari va publica rezultatele financiare aferente trimestrului III 2020. De obicei, în anii anteriori rezultatele din trimestrul al treilea erau mai bune decât cele din trimestrele I și II. Anul acesta, dat fiind faptul că peste vară au mai fost restricții și economia nu a funcționat la capacitate maximă, mă aștept la o creștere rezultatelor din trimestrul III față de cele din trimestrul al doilea, dar nu mă aștept la rezultate spectaculoase.

Alți analiști se așteaptă ca în perioada următoare acțiunile Purcari să crească. Un preț țintă pentru acțiunile companiei fiind de 31.5 lei.

Această analiză are caracter informativ și nu reprezintă o recomandare de investiție.

Daniel Sava

 


Cuvinte cheie: purcari, wine, vin, bautura,


Investitor din Suceava , Suceava

""

(3 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
1123 vizualizări

1 aprecieri nete

Tudor Faragau

Salut Daniel, felicitari pentru primul tau articol. Ca si sfat iti recomand sa folosesti semn dolar+simbol bursieri cand discuti de companii de pe BVB (BURSA DE VALORI BUCURESTI SA). In acest fel articolele tale vor fi arhivate si in profilul de companie. $Wine mi se care ca este o companie in general defensiva, problema lor actuala este ca cifra lor de afaceri se bazeaza si pe vanzarile HORECA. Acuma criza actuala este si un moment bun pentru a realiza investitii in companii precum WINE (PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED) sau SFG (SPHERA FRANCHISE GROUP) care vor incepe sa isi revina prin Q2 2020, dupa ce HORECA ar trebui sa isi revina.

1 aprecieri nete

Sava Daniel

Salutare Tudor, și eu sunt de părere că abia după o campanie de vaccinare serioasă, aceste companii vor începe să aibă rezultate mai bune. În momentele de față consider că aceste companii sunt ok pentru acumulare. Prețurile fiind joase.

1-2 din 2

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Cont de marja

Cont de marja – Contul in care se evidentiaza fondurile banesti si/sau instrumentele financiare constituite in vederea garantarii pozitiilor deschise, precum si drepturile dobandite si obligatiile asumate.

Vezi toți termenii



ROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 24/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9761 RON 0.00 %
1 USD 4.6567 RON -0.28 %
1 GBP 5.7878 RON +0.31 %
1 CHF 5.0938 RON -0.51 %
1 CAD 3.4036 RON -0.05 %
1 AUD 3.0265 RON +0.57 %
1 NOK 0.4252 RON +0.26 %


Statistici site
Total membri 1458
Activi azi 1
Membri online 1