Volume de tranzactionare

Numărul de acțiuni sau de contracte tranzacționate pe un activ sau o piață în cursul unei anumite perioade de timp. Este pur și simplu cantitatea de acțiuni care schimba proprietarul și e văzuta ca o măsura a acestor tranzacții. Dacă un investitor cumpără 100 de acțiuni, atunci volumul va creste cu 100.

Volumul este un indicator important în analiza tehnică, deoarece este folosit pentru a măsura valoarea unei mișcări de piață. Întotdeauna o mișcare fie în sus, fie în jos trebuie însoțita de volume aferente. Cu cat volumele sunt mai mari cu atât mișcarea este mai puternica și susținuta.

La pol opus se afla o mișcare fie în sus, fie în jos, care are la baza volume mici. De multe ori spunem ca o creștere sau o scădere pe volume mici nu se ia în considerare. Ba chiar vom încerca sa cumpăram când prețul se corectează pe volume mici, în cazul unui trend ascendent.

ATENTIE!

Culoarea coloanelor de volume nu are nimic de a face cu cine vinde și cine cumpără. De fiecare data când cineva vinde altcineva cumpără, deci numărul de acțiuni vândute = numărul de acțiuni cumpărate. Aceste coloane (Bars) reflecta prețul care a crescut sau a scăzut. Astfel dacă s-a tranzacționat un număr mare de acțiuni și prețul a crescut vom vedea o coloana verde. Dacă prețul a scăzut vom vedea o coloana roșie.

sngvol

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Partenerii nostri