Urmeaza o saptamana extrem de importanta. Ce trebuie sa urmarim ?

Dupa ce s-a incheiat una dintre cele mai deprimante saptamani ale ultimilor ani, bursele sunt agitate si investitorii confuzi. Din pacate ne aflam intr-un punct de tipul “event horizon”, acel punct din care totul se poate intoarce incet incet, ori putem cadea intr-o spirala a mortii care nu ne va cruta. Iata cum arata indicii.

Indicele industrial depaseste un suport important pe fondul unor volume de vanzare peste medie, inchizand ziua de tranzactionare putin sub 16.000. Urmatorul suport important e 15.600, un suport dedus de pe graficul lunar al indicelui. Tot acolo este intersectia cu media mobila a ultimelor 200 de zile. Acest punct reprezinta o valoare, care daca ar fi depasita, ar putea declansa un alt sell-off masiv, dand un semnal descendent pe graficul pe saptamani.

djia

Acelasi lucru e valabil si pe indicele DAX (Germania), care creaza aceleasi premise in jurul valorii de 9.300. Si in acest caz depasirea cotatie va marca o schimbare de trend care ar putea degenera pe termen mediu.

dax

Petrolul depaseste suportul de la 30$/baril si se tranzactioneaza pe cotatiile din 2003. Urmatorul suport e in zona 25$. Cu embargoul Iranian ridicat, piata va fi inundata cu cantitati mari de petrol ieftin care doar ar creste oferta in conditiile unei cererei in scadere. Din moment ce bursele s-au corelat cu pretul petrolului, o scadere spre valorile amintite ar putea declansa avalansa mentionata mai sus.

oil3

Cuprul, indicatorul industriilor, depaseste valoarea de 2$, un alt nivel important, evidentiind un trend bearish.

copper

Bursa din China depaseste pragul psihologic de la 3.000, face noi minime  si se tranzactioneaza pe cotatiile anului 2014.

ssec

Actiunile Goldman Sachs, un alt indicator important se tranzactioneaza in jurul valorii de 143 din maximul de la 218 si o estimare a analistilor de 240 ( estimarea anului 2015).

gs

Problema cea mai mare este ca pietele au depasit in ultima zi niveluri psihologice extrem de importante. Dow Jones pierde peste 12%, petrolul sub 30, China sub 3.000, cuprul sub 2. Valoarea de 10% este un prag psihologic extrem de important, intrucat el reprezinta marja de risc a multor investitori. Acum depasit ar putea declansa alte vanzari de limitare a pierderii.

Urmeaza nivelurile mentionate care ar putea schimba situatia, dar ar putea-o agrava la fel de usor. In contextul macroeconomic evolutia bursei din Romania devine irelevanta.

Totodata CDSurile chinezesti nu arata deloc bine.

china cds

Be safe!

Disclaimer:
Materialele prezentate reprezintă opinii şi nu sunt şi nu trebuie tratate ca recomandări de investiţii. Informările, materialele sau analizele transmise de către Invest Club au scop exclusiv educativ sau informativ, nu sunt și nu pot fi considerate recomandări de cumpărare/vânzare/păstrare a unui anumit instrument financiar, nu reprezintă și nu trebuie tratate ca indicații sau sfaturi privind strategiile de tranzacționare.

Comments

comments