Trend

Direcția generală a unei piețe sau a prețului unui activ.

Trend-ul poate varia în lungime de la scurt, intermediar, la termen lung. Traderii încearcă sa depisteze un trend pentru a putea ”merge cu trend-ul”, respectiv sa deschidă poziții în direcția trendului. ”Trend is your friend” spun aceștia, sugerând sa nu iei poziții contrare trendului.

Ca strategie generală, cel mai bine este să „mergi cu trendul”, ceea ce înseamnă că în cazul în care tendința generală a pieței este în sus, investitorii ar trebui să fie foarte atenți cu privire la a lua orice poziție opusă (sa aibă o viziune contrariană).

Un trend se poate aplica, de asemenea, ratelor dobânzilor, randamentelor, acțiunilor și oricărei alte piețe, care este caracterizata printr-o mișcare de lungă durată în preț sau volum.

dow trend

Investitorii vor cauta sa intre în tranzacții cat mai aproape de linia de suport a trendului și vor încerca sa vândă în apropierea rezistentei trendului. Scopul depistării unui trend e sa găsești preturile ideale de intrare și ieșire.
Când prețul unui activ iese din zona de trend este un moment foarte important. Dacă acesta depășește canalul în sus, este privit ca un semnal pozitiv și de obicei investitorii vor cauta sa adauge poziții, însa când prețul iese din acest canal în jos, se vorbește de o inversare de trend, respectiv va fi un punct în care investitorii vor cauta sa lichideze din poziții pentru a preveni eventualele pierderi cauzate de o inversare. În ambele cazuri, de regula,  mișcările sunt rapide și intense.
dax break

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Partenerii nostri