Sumar burse 20-25 aprilie

Bursa din SUA inchide pozitiv propulsata de indicele NASDAQ care face un nou maxim pe fondul rezultatelor foarte pozitive din partea Google , Microsoft si Amazon . Pe indice vedem o crestere sustinuta de volume de cumparare peste medie.

ndx

Indicele Dow Jones inca se tranzactioneaza in canalul 17.700 – 18.100, recumperand in aceasta saptamana pierderile anterioare. Din pacate  pe DOW si S&P piata pare greoaie iar atat joi cat si vineri  s-a simtit o baltire, o asteptare din partea investitorilor, care poate sunt curiosi sa vada ce decide piata.

dow25

DAXul la fel pare greoi. Inchis in zona 11.800, o zona care m-a ingrijorat saptamana trecuta. A creat o zona de suport la 11.600 – 11.700 care a fost testata joi. Amenintarea Greciei inca da motive de ingrijorare. Draghi a cautat sa indeparteze fricile legate de exitul Greciei

dax25

Bursa din China, in schimb, continua raliul fara probleme, poate, putin intrerupt de stirea cu short-urile de care spuneam aici si care a produs o mica corectie, urmata de decizia Bancii Nationale (Populare) care a micsorat rezerva minima obligatorie, trimitand din nou bani in circulatie.

ssec25

Petrolul WTI a depasit zona 54 si a continuat sa creasca cum estimam aici. Totusi zona 58.7 reprezinta o rezistenta puternica vizibila pe graficul lunar. E foarte probabil sa se opreasca in acesta zona. Mai mult decat atat, aceasta zona reprezinta un pret foarte bun pentru a shorta cotatia(paria pe scadere) cu scopul de a bloca pretul (hedging) in cazul extractorilor care se tem de o noua retragere a pretului .

oil25

Sumar:

  • Grecia trebuie sa faca urmatoarele plati pe 1 si 12 Mai si exista o probabilitate sa nu poata faca asta.
  • 1 Mai bursele sunt inchise
  • Sfarsit de luna ( se inchid pozitii, se marcheaza profituri, ultimele zile din luna au un caracter bearish <descendent>)
  • Posibile short-uri pe petrol
  • Raportarile financiare din SUA pe sectorul Tech sunt peste asteptari insa industria e posibil sa fie afectata de un dolar puternic.
  • Zona EU pare greoaie si balteste, cel mai probabil din cauza Greciei.

Disclaimer:

Materialele prezentate reprezintă opinii şi nu sunt şi nu trebuie tratate ca recomandări de investiţii. Informările, materialele sau analizele transmise de către Invest Club au scop exclusiv educativ sau informativ, nu sunt și nu pot fi considerate recomandări de cumpărare/vânzare/păstrare a unui anumit instrument financiar, nu reprezintă și nu trebuie tratate ca indicații sau sfaturi privind strategiile de tranzacționare.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Partenerii nostri