Romcarbon o analiza InvestClub

Compania Romcarbon simbol bursier ROCE cu sediul in Buzau este este un procesator de mase plastice cu puncte de lucru in 4 orase din Romania dar si in Germania unde, la sfarsitul anului 2012 a infiintat o societate ce are ca obiect de activitate achizitia si colectarea deseurilor din material plastic dar si comercializarea produselor proprii. Din produsele proprii amintim:  filtre auto, produse din polistiren (ambalaje  de diferite feluri), produse din polietilena chiar si suporti pentru trafic rutier. Totodata compania este lider pe piata din Romania pe segementul de saci din polipropilena distribuind saci cu cu capacitate intre 5 si 50kg.

Principalul actionar al companiei este un grup de investitori taiwanezi care detine prin compania Living Plastic Industry SRL 32.8% din actiunile companiei. In actionariat se mai gasesc JOYFUL RIVER LIMITED din Cipru care detine 20.5% din comapanie si fondul de investiţii Romanian Investment Fund, cu 14,24%.

Compania a raportat pentru anul 2014 un rezultat net de 36,213,236 lei cu mult peste rezultatul din 2013 cand a raportat doar 52,135 lei. Totodata veniturile din exploatare au crescut cu 8% iar veniturile financiare s-au dublat pana la valoarea de 40,324,308 lei, compania raportand un rezultat finaciar de 33,522,308. Dividendul distribuit pentru anul 2014 a avut un randament de circa 5%, valoarea bruta a dividendului fiind de 0,0076 lei/actiune, dubla fata de dividendul distribuit anul trecut , compania hotarand sa distribuie catre actionari 2 milioane de lei din profitul realizat anul trecut.

Cele mai recente date finaciare raportate de companie arata o crestere a vanzarilor cu 11,98% fata de perioada similara a anului trecut dar si o crestere a cheltuielilor fapt care a facut ca profitul sa scada cu 71% pana la valoarea de 9.77 milioane de lei fata de 33.85 milioane de lei in perioada similara a anului trecut.

Din punct de vedere grafic ROCE a intrat de la inceputul anului 2014 pe un trend ascendent sustinut in mare parte de media mobila de 100 de zile.

romcarbon 100 de zile

Aplicand teoria valurilor Elliot am identificat un posibil scenariu.

Pretul se afla in prezent in valul 4 Elliot care este un val de corectie. Corectia formata este de tip triunghi. Din pacate triunghiul care s-a format este de tip descendent. In valul 2 s-a format deasemenea un triunghi dar acesta a fost ascendent care odata spart a dus la formarea unui nou varf 0.1450 (varful 3). Conform toriei Elliot dupa valul 4 ar trebui sa urmeze un nou val de impuls care va atinge de la 1.618 pana la 2.618 din valul 3. Un target de pret realist fiind 0.17 care corespunde cu nivelul Fibonnaci 1.618 din valul 3.

roce_elliot

 

Datorita rezultatelor slabe raportate in trimestrul al 3-lea este destul de putin probabil ca valul 5 sa se formeze.

Corectia de tip triunghi descendent

Triunghiul are un suport serios la pretul de 0.1220. In acest moment pretul testeaza nivelul de suport iar oscilatoul Stohastic se afla la un nivel de supravanzare semn considerat negativ. Deasemenea indicatorul MACD intra sub nivelul 0 iar trendul este unul descendent.

Avand aceste date este destul de probabil sa asistam la spargerea triunghiului la nivelul de suport iar corectia sa se adanceasca si mai mult pana la vechiul nivel de suport 0.1150.

analiza_roce

 

 

Comments

comments