Video viral: “Premiile” pentru cei mai mai slabi manageri de fond din Australia

Dacă nu ai văzut încă video-ul de mai jos, trebuie să o faci! 🙂

A fost conceput de Stockspot, serviciul de trading automatizat cu cea mai mare creștere din Australia. În ultimii 3 ani a elaborat “Fat Cat Funds Report, prin care a măsurat performanța a aproape 4.000 fonduri cu accent pe comisioanele mari, lipsa transparenței și conflicte de interese în industria financiară din Autralia, cu impact pe termen lung asupra economiilor.

“Estimăm că 1 din 20 australieni ar putea fi blocați într-un fond “Fat Cat”, spune Chris Brycki, CEO-ul și fondatorul Stockspot. De asemenea aceștia mai cred că cele mai mari 4 bănci împreună cu AMP controlează majoritatea din cele 638 fonduri neperformante și care încasează aprox. 777 milioane $ din comisioane.

Pentru a fi considerat un fond “Fat Cat” acesta trebuie să fie foarte neperformant pe o perioadă de un an, trei și cinci ani și cu 10% sau mai mult. Astfel de fonduri “taxează” cu ~2,04% din valoarea fondului în fiecare an, pe când un fond “Fit Cat” (performant) taxează doar 0,94% în medie.


Pentru a scoate în evidență “descoperirile” din acest an, Stockspot, a produs un video satiric pentru a “felicita” fondurile care conform lor au furat cel mai mult din câștigurile investitorilor, prin comisioane și alte inginerii financiare.

Mai jos un scurt video cu gala de premiere… enjoy&share! 😀


Raportul complet aici: https://www.stockspot.com.au/static/reports/Stockspot-FatCat-Report-2016.pdf

Comments

comments