Opinii bursa 04-08 Mai

Eur/Usd a avut o perioada de crestere, insa nu datorita monedei Euro ci a dolarului care s-a depreciat in fata celorlalte monede. Totusi sesizam un pattern cunoscut (BAT) pe un trend descendent. Ambele sugereaza o viziune descendenta a perechii valutare.

eurousd

Indicele Dolarului se afla intr-un trend ascendent foarte clar. Dupa corectia ultimelor saptamani, indicele se afla pe linia de trend, pe o zona de suport importanta si totodata pe unul raport fibonacci 23.6, toate sugerand o zona puternica de suport. Luand in considerare trendul ascendent, e greu sa pariezi pe short (scadere), iar o pozitie de long (crestere) ar fi cat se poate de logica.

dxy1

Pe DAX vedem o oprire temporara in zona 11.400 cum estimam aici. In continuare miscarea descendenta e posibila luand in considerare factorul politic-economic al Greciei. Zona 10.800 nu pare deloc inaccesibila, mai ales pe fondul estimarii posibile de depreciere a monedei Euro fata de dolar.

dax2

Indicele industrial DOW pare nehotarat in continuare. Faptul ca se misca intr-un triunghi, il face un dificil de tranzactionat. De obicei in aceste cazuri se asteapta iesirea din triunghi atat in zona superioara sau inferioara. In SUA nu putem trece cu vederea manifestatiile violente din Baltimore.  Aceste manifestari nu sunt izolate, intrucat si New York -ul are parte de astfel de manifestari de solidaritate.

us301

Pe indicele S&P observam un triunghi ascendent, semnul unei continuari de trend. Insa pentru a putea afirma asta e nevoie sa vedem cotatia inchizandu-se peste 2.125 cateva zile consecutive.

spy

Pe bursa din China vedem un pic de pauza, insa e greu sa ai o alta viziune decat una bullish la modul in care se comporta indicele. Pastrez opinia conform careia bursa e sus si va fi greu sa pastreze acelasi ritm de crestere ( 100% in ultimul an ). Deocamdata un semnal important ar fi doua zile consecutive de scadere, ceea ce poate ar sugera o corectie … insa e rar intalnit.

ssec04

Petrolul WTI s-a apreciat pana in zona 60$ pe baril, cum estimam aici. Totusi acum pare supracumparat, iar pozitiile de short deschise pentru a bloca pretul extractorilor in acesta zona, ar putea fi vazute in perioada urmatoare. Daca totusi reuseste sa depaseasca zona 60$ pentru cateva zile e din nou un semnal puternic. 64$ ar urma rapid.

crude

Citeste si despre situatia Greciei aici

Disclaimer:

Materialele prezentate reprezintă opinii şi nu sunt şi nu trebuie tratate ca recomandări de investiţii. Informările, materialele sau analizele transmise de către Invest Club au scop exclusiv educativ sau informativ, nu sunt și nu pot fi considerate recomandări de cumpărare/vânzare/păstrare a unui anumit instrument financiar, nu reprezintă și nu trebuie tratate ca indicații sau sfaturi privind strategiile de tranzacționare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.