Graficele saptamanii viitoare: DAX, Gold, E/U si Deutsche

Vineri piata a inchis pozitiv, pe o miscare pe care as numi-o interesanta si care e similara cu cea de sfarsit de luna ianuarie, cand piata creste intr-o zi de vineri. Regula tacita spune ca vineri e zi de short (scadere) iar ultima zi din luna are aceeasi soarta, cu o probabilitate mai mare de realizare. De ce? Bineinteles are legatura cu traderii speculatori care la sfarsitul saptamanii isi inchid pozitiile pentru a nu se lasa expusi la evenimentele de peste weekend si care i-ar putea bloca in tranzactii. Acestia s-ar putea trezi luni dimineata ca piata se deschide la un nivel inferior ca urmare a unui eveniment de weekend, iar acest risc ( a celor doua zile de inactivitate a pietei) este de neconceput pentru unii. La fel, la sfarsit de luna de obicei se marcheaza profitul pentru a inchide luna conform targeturilor si obiectivelor unor fonduri, respectiv raportarile lunare.

Ce am observat atat in ultima vineri din ianuarie cat si vinerea trecuta este ca piata scade pe parcursul saptamanii si creste vineri. Aceasta schimbare, imi creaza un sentiment confuz si care doar alimenteaza, din punctul meu de vedere, sentimentul atipic al pietei. De observat si volumele enorme de tranzactionare din ultima perioada si care sunt, evident, volume de vanzare.

dow

Ultima  saptamana se inchide pe minus, repsectiv pe cotatiile anului 2014 in ceea ce priveste indicele DAX. In momentul de fata ne aflam pe cotatiile anului 2014, respectiv aproape 2 ani de crestere bursiera a fost anulata de ultimele miscari ale preturilor. Desi indicele a atins 8.700 in timpul saptamanii, acesta se inchide in jurul 9.000 pe un raliu al ultimelei zile de tranzactionare. Acest lucru poate fi doar o miscare naturala a pietei de “retestare” a unui suport depasit, dupa care, de regula, piata isi continua miscarea initiala.

dax1

Aurul iese din canalul de trend descendent pe fondul unor volume mari si intalneste o rezistenta intermendiara la 1.245. Urmatoarea este la 1.300. E chiar ciudat sa vorbesti de rezistente pe aur, dar ma rog…. In mometul de fata pare supracumparat ceea ce ar putea face posibil retestarea canalului de trend in zona 1.200.

aur1

Eur/usd iese din canaul de trend si inregistreaza o miscare accentuata spre 1.13, insa e in continuare in dreptunghiul anuntat anterior. Abia peste 1.145 se poate vorbi de o schimbare de trend. Corelarea cu aurul e evidenta, desi are momentan un caracter toppish.

eur

Indicele Nasdaq sau tehnologic se prabuseste, cum avertizam aici, pe fondul unor volume imense.

nass

Dezastrul de pe bursa din Atena e de neconceput. Pretul se misca in jurul valorilor de dinainte de anul 1991, pret care nici nu e afisat de platforma. 24 de ani de capitalizare bursiera au fost evaporati in ultima perioada.

atg

De urmarit intens:

Deutsche Bank care se tranzactioneaza sub anul 2008 si care a avut un varf in zona 140 acum se tranzactioneaza la 17 si un pic, si care raporteaza pierderi de 6.8 mld euro. Insa problema adevarata legata de DB, din punctul meu de vedere, e conectivitatea bancii in toate sectoarele pietei de capital. Daca e vorba de scandalul Libor, de scandalul aurului sau presupusa manipulare a cursului eur/usd, DB este implicat prin faptul ca e un jucator important in toate aceste piete: metale, swapuri, valute, datorii suverane, piete pe care banca e si market maker. Sa nu uitam ca e un jucator imens pe piata derivatelor, cea mai mare piata din lume. Implicatiile unei evolutii problematice a DB s-ar rasfrange in primul rand asupra acestor derivate, unde banca este market maker. O problema a DB e o problema a derivatelor si a colegilor acesteia precum:Barclays, City, UBS, HSBC si JP Morgan. Un esec al DB ar trimte unde de soc puternice asupra acestora si totodata asupra companiilor asiguratoare, care preiau riscul de default.

dbb

Pe fondul dezastrului din Grecia, Deutsche si derivatele financiare, as fi foarte atent si la Allianz.

Disclaimer:
Materialele prezentate reprezintă opinii şi nu sunt şi nu trebuie tratate ca recomandări de investiţii. Informările, materialele sau analizele transmise de către Invest Club au scop exclusiv educativ sau informativ, nu sunt și nu pot fi considerate recomandări de cumpărare/vânzare/păstrare a unui anumit instrument financiar, nu reprezintă și nu trebuie tratate ca indicații sau sfaturi privind strategiile de tranzacționare.

Comments

comments