Doua zile de corectii pe bursele Europene 17.04.2015

Dupa o scadere de joi indicele DAX (Germania) se corecteaza cu peste 2.5% vineri, scazand peste 300 de puncte in conditile unei variatii medii de 188 de puncte. Suportul de la 11.800 nu a rezistat ceea ce deschide calea spre o noua corectie spre urmatorul suport de la 11.800, cu o posibila oprire intermediara la 11.400 in cazul unui scenariu descendent.

dax19.04

Bursa de la Shanghai e inca pozitiva dupa o crestere de 100% in ultimul an.

ssec

Exista probabilitatea unui scenariu negativ pe termen scurt tinand cont de urmatoarele evenimente:

  • Situatia Greciei care inca nu are o rezolvare, iar discutile nu au ajuns la nici un rezultat. FMI da semne ca nu mai tolereaza aceasta atitudine.
  • Bursa din Shanghai permite sa se vanda in lipsa(“sa se parieze pe scadere”) mai multe tipuri de actiuni si totodata fondurilor sa le imprumute. Aceasta decizie vine in contextul in care bursa a crescut cu 100% in ultimul an si pe fondul a mai multor pareri ca bursa se afla intr-o mare bula. Daca ai fi un conspirationist, te-ai putea gandi ca ar fi o miscare desteapta de protectie cand simti ca lucrurile incep sa se intoarca, mai ales in contextul in care economia da semne de oboseala.
  • Cireasa de pe tort a reprezentat-o caderea terminalelor Bloomberg la debutul sesiunii Europene care a alimentat sentimentul negativ.

Disclaimer:

Materialele prezentate reprezintă opinii şi nu sunt şi nu trebuie tratate ca recomandări de investiţii. Informările, materialele sau analizele transmise de către Invest Club au scop exclusiv educativ sau informativ, nu sunt și nu pot fi considerate recomandări de cumpărare/vânzare/păstrare a unui anumit instrument financiar, nu reprezintă și nu trebuie tratate ca indicații sau sfaturi privind strategiile de tranzacționare.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Partenerii nostri