Ascendia SA se listează azi la Bursa de Valori Bucureşti

Ascendia_SA_intră_de_astazi_pe_Bursă_!_Invest_Club_-_2016-07-07_03.40.01.png

Membrii Invest Club țin minte cu mare drag listarea la Bursa de Valori București a primei companii de IT, Life is Hard, acuma mai bine de 7 luni. Spunem cu mare drag deoarece Life is Hard a fost primul emitent de pe Aero, piață dedicată IMM-urilor care a înțeles importanță promovării companiei în rândul investitorilor de retail, motiv cu care ne-am bucurat de una din cele mai memorabile și pasionate prezentări ținute la Invest Club.

Ne bucurăm că acuma mai bine de 7 luni, Life is Hard a acceptat invitația noastră de a face o prezentare a companiei la Invest Club si noi am putut afla timpuriu de oportunitatea investiției în prima companie de IT listată la Bursă.

Suntem incantați că am fost prezenți ca și investitori la listarea Life îs Hard, unde am obținut unul din cele mai frumoase randamente din tot anul și anume 52% în primele 2 zile după listare. După un astfel de randament, trebuie să spunem că am fost foarte dornici să vedem următoarea companie din domeniul IT care să urmeze exemplul Life is Hard și să facă pasul listării pe Bursă.

Din fericire chiar dacă am avut un pic de așteptat, ne bucurăm să anunțăm că Ascendia SA, o companie extrem de inovatoare pe domeniul softurilor de e-learning și care se bucură de o conducere tânără și vizionară se va lista în data de 7 Iulie pe piața Aero administrată de Bursa de Valori București !

Ascendia SA (simbol bursier ASC), în numele Invest Club va felicităm pentru că sunteți printre primii care înțeleg importanță listării la Bursa cât și beneficiile pe care atât noi investitorii cât și Ascendia SA le pot culege prin listarea pe piața Aero, dedicată IMM-urilor. Încă o data va felicităm pentru acest mare pas în dezvoltarea voastră și va așteptăm cu mare drag la Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu-Mureș si Suceava să cunoașteți comunitatea de investitori Invest Club si ei pe voi. Mult succes !

Descrierea companiei:

Ascendia creează produse educaţionale digitale şi dezvoltă software educaţional personalizat. Produsele Ascendia se adresează atât sistemului de învăţământ, cât şi angajaţilor din corporaţii, prin programe de pregătire digitală. Ascendia a înregistrat în anul 2015 o triplare a cifrei de afaceri, la 0,9 milioane euro şi o marjă a profitului net de 33%.

Pentru copiii preşcolari şi şcolari, compania a creat produsele marca EduTeca, revista EduTeca, precum şi manualele şcolare tipărite şi digitale. Pentru segmentul de pregătire a specialiştilor din corporaţii, Ascendia produce platforme de management al învăţării şi oferă servicii de dezvoltare de module educaţionale personalizate, către un portofoliu de clienţi sau parteneri format din, precum ING Bank, Orange, Raiffeisen Bank, BricoDepot, Groupama, Samsung România, Microsoft România, Allianz, AdPharma etc.

arcadia

“Ascendia este o companie clădită pe baza pasiunii pentru educaţia de calitate şi a credinţei că putem contribui la schimbarea în bine a modului în care preşcolarii, şcolarii şi adulţii învaţă. Considerăm că ”listăm educaţia la bursă” pentru că dorim să ne concentrăm eforturile în direcţia reaşezării procesului de învăţare pe noi piloni, care să includă tehnologia şi produsele de eLearning şi în România, nu doar pe pieţele externe.

Potenţialul industriei globale este enorm, cu creşteri anuale previzionate de două cifre. Am demonstrat prin proiectele pe care le-am dezvoltat că avem determinarea şi capacitatea de a contribui la ascensiunea acestui tip de educaţie, bazată pe instrumente moderne, în pas cu tehnologia. Suntem încrezători că viziunea noastră, confirmată de profesori, părinţi, specialişti în educaţie şi manageri, va fi împărtăşită şi de investitori”, a declarat Cosmin Mălureanu, Director General al Ascendia.

Ca parte a procesului de listare pe piaţa de capital, Ascendia a adus în acţionariatul companiei fondul român de investiţii Certinvest Dinamic, care a preluat 10% din acţiunile acesteia, oferind premisele şi suportul pentru dezvoltarea viitoare a companiei.

Despre domeniul de e-Learning

Domeniul de aplicaţii educaţionale (eLearning) – reprezentat pe de o parte de conţinut educaţional în format digital pentru corporaţii şi mediul academic, iar pe de altă parte de platforme educaţionale – va atinge 150 miliarde de dolari la nivel global până în anul 2020. România se situează în top 4 la nivel global în ceea ce priveşte creşterea frecvenţei utilizării cursurilor în format digital.

Cititi Memorandumul aici.

Declaratie Cosmin Malureanu, CEO Ascendia SA pentru Invest Club:

img-6157-copy-copy“La Ascendia, consideram ca educatia este si va fi din ce in ce mai mult imbunatatita si influentata de folosirea tehnologiei in procesul de invatare-predare. Am hotarat sa atragem capital pentru a accelera dezvoltarea propriilor linii de produse eLearning.

Am urmarit mai multe aspecte pentru a maximiza impactul acestui demers: resursa financiara, resursa umana si expunerea mediatica. Prin investitia Certinvest am obtinut ceea ce se numeste ‘smart money’, iar prin listarea la Bursa expunere mediatica, precum si accesul la un instrument ce ne va facilita posibile finantari pentru urmatoarele etape de crestere ale Ascendia.”

Declaratie Ludwik Sobolewski, CEO Bursa de Valori Bucuresti:

ludviw“Aş dori să felicit Ascendia pentru decizia de a deveni o companie listată, pe o piaţă ce pare a fi una dintre cele mai promiţătoare pieţe de capital din Sud-Estul Europei şi în unele aspecte una dintre cele mai atractive pentru investitori şi antreprenori din întrega Europă Centrală si de Est.

Suntem mulţumiţi că putem merge mai departe spre modernizare împreună cu Ascendia şi restul partenerilor noştri ce ne împărtăşesc viziunea, având totodată determinare şi curaj – valori ce vor aduce companii noi pe piaţa de capital.” a declarat Ludwik Sobolewski, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti” a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucureşti.

Declaratie Răzvan Paşol, CEO SSIF Intercapital Invest:

?????????????“Prin listarea Ascendia pe piaţa AeRO, dorim să consolidăm segmentul companiilor private care se listează la bursă şi utilizează piaţa de capital pentru finanţare.

Prin acest proiect, prezentăm investitorilor o companie inovatoare, dintr-un domeniu foarte căutat pe pieţele bursiere şi care are un potenţial important de creştere.

Această listare continuă strategia Intercapital Invest de diversificare continuă a instrumentelor financiare prezentate investitorilor.

Dorim ca acest eveniment să reprezinte o referinţă importantă pentru listările viitoare ale unor companii IT româneşti inovatoare”, a declarat Răzvan Paşol, Director General al SSIF Intercapital Invest.

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Partenerii nostri