Analiza: Banca Transilvania incotro?

Dupa un avans sectaculos, sfarsitul lunii Mai a adus si data ex-dividend (data nu mai da dreptul la incasarea dividendelor) pentru actiunile bancii Transilvania. Corectiile inregistrate odata cu aceasta data nu mai surprind pe nimeni, ba chiar sunt un prielj de bucurie pentru investitori, acestia putand intra la cumparare in speranta ca pretul va urma sa creasca.

Cresterile nu au intarziat sa apara in 3 zile actiunile bancii Transilvania s-au apreciat cu peste 10% aducand profituri frumoasa celor care s-au grabit sa le cumpere inca de luni dimineata.

Multi in investitori se intreaba acum unde se va duce pretul de acum incolo? Merita sa mai cumpar acum? Cand se va corecta? Am sa incerc sa fac in cele ce urmeaza o analiza a posibilelor fluctuatii ale pretului.

Unde va fi suportul?

Pentru a marca posibilele fluctuatii ale pretului am folosit un pitchork (unealta de analiza sub foruma unei furci) pe care l-am trasat din minimul inregistrat in sept 2015 catre maximul din noiembrie 2015 pana in minimul ianuarie 2016. Dupa cum se poate observa pretul a evoluat o buna perioada in interiorul unui tunel format din liniile D si E pana la mijlocul lunii martie. Odata cu aparitia stirii legate de dividendele record ce la va distribui banca, pretul a facut un salt iesind din acel tunel. Linia E marcata in desen cu un verde deschis a reprezentat un suport serios pentru pret in trecut si ma astept ca si pe viitor corectiile sa fie sustinute de acel nivel intarit acum si de media mobila de 100 de zile marcata cu rosu in figura de mai jos.

Rezistente

Dupa 3 zile de cresteri pretul se apropie de prima rezistenta marcata de linia D. Zona de pret 2.27 – 2.30 (marcata cu mov)  este intarita deasemenea si de media mobila de 50 de zile (culoare albastra) si de un suport mai vechi al pretului. In caz ca aceasta rezistenta nu va fi sparta pretul va oscila o perioada in tunelul ascendent format din suport marcat prin lina E si rezistenta marcata prin linia D.

Odata sparta prima rezistenta pretul va incerca sa ajunga la linia C care reprezinta linia de mijloc a pitchforkului. Dupa cum se poate vedea si in imagine pretul nu a rezistat prea mult desupra acestei linii fapt care intareste importanta acestei rezistente.

analiza-tlv

Concluzii

Avand in vedere rezultatele bune pe trimestrul intai si ca data de 17 iunie este data platii dividendelor ma astept ca o parte din acesti bani sa reintre in piata, respectiv in actiuni TLV fapt care ar alimenta in continuare cresterile.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Partenerii nostri