Am vazut minimele? Ce urmeaza saptamana viitoare.

Bursele si-au continuat scaderea in timpul saptamanii trecute, insa incheie saptamana cu o crestere modesta, semn ca piata a gasit cumparatori in urma minimelor de miercuri.

Indicele industrial a facut un minim in zona 15.500, cum preconizam aici.

dowfeb

Consider un nivel important valoarea de 16.500, valoare spre care ar putea tinde indicele in perioada imediata. Desi pare ca bursele si-au revenit si toata lumea a redevenit optimista, trebuie avut in vedere ca. chiar si la valorile astea (16.500) bursa se afla intr-o corectie. Din punctul meu de vedere, o esuare de a se stabiliza peste acest punct, face ca aceasta miscare ascendenta sa fie defapt o miscare naturala a pietei dupa atat de multe zile de scadere. In cazul in care nivelul nu va fi depasit, din punct de vedere tehnic, aceasta miscare va fi interpretata ca un rebound tehnic, urmat de posibile vanzari si deprecieri ale cotatiilor.

De notat faptul ca SUA se afla in stare de urgenta ca urmare a inzapezirii coastei de Est. New York -ul e inaccesibil si e posibil ca multi sa nu poata ajunge luni la lucru. Evident bursa va fi deschisa si activa.


DAX revine din zona de 9.300 la fel cum anuntam aici.

dax3

Aici, nivelul important este 10.000 un nivel psihologic, urmat de 10.300. Din punctul meu de vedere, piata isi revine din zonele de minim, insa e nevoie de mai multe confirmari pentru a presupune ca miscarea descendenta s-a incheiat.


ol

Petrolul rebound-eaza si e foarte posibil sa retesteze  zona 33, poate chiar si 38. Desi acest lucru inseamna peste 20% din cotatie, inseamna putin uitandu-ne in imaginea de ansamblu. In orice caz o apreciere a cotatiilor se transpune intr-o crestere a burselor. Adevarul e ca in momentul de fata, toata lumea tranzactioneaza petrol, indiferent ca detine actiuni, obligatiuni, etc.


cop2

Cuprul isi continua scaderea, desi gaseste cumparatori pe fondul aprecierii petrolului. Trendul descendent e evident in continuare


gol

Aurul a crescut pe fondul scaderilor, actionand ca un activ de refugiu, insa nu gaseste puterea suficienta de a avea o miscare ampla. Trendul descendent il caracterizeaza in continuare.


 

Totodata de mentionat este si evolutia divergenta dintre perechea USD/RON si USD/EUR, divergenta care s-a manifestat in ultima perioada. Dupa cum se observa, pana acum cele doua perechi erau corelate. Acum perechea USD/RON ia avans, sugerand o depreciere a leului si o eventuala apreciere viitoare a monedei american in raport cu leul.

XpK0kBHT

Disclaimer:
Materialele prezentate reprezintă opinii şi nu sunt şi nu trebuie tratate ca recomandări de investiţii. Informările, materialele sau analizele transmise de către Invest Club au scop exclusiv educativ sau informativ, nu sunt și nu pot fi considerate recomandări de cumpărare/vânzare/păstrare a unui anumit instrument financiar, nu reprezintă și nu trebuie tratate ca indicații sau sfaturi privind strategiile de tranzacționare.

Comments

comments